Prozkoumejte umění a mé výtvory! Při nákupu nad 1.900 Kč si užijete zdarma dopravu i balné.

Jak si vyrobit náramek, přívěšek nebo prstýnek z korálků.

Kreativní a jednoduché pro maminky, babičky a malé holčičky

Výroba náramků, přívěšků nebo prstýnků z korálků a kamínků je zábavná a kreativní aktivita vhodná pro všechny věkové skupiny.

Tato činnost je skvělá pro maminky, babičky i malé holčičky. Následujte tento jednoduchý návod a vytvořte si krásné šperky podle vlastní fantazie.

Co budete potřebovat:

  • Elastomer (pružný šňůrka)
  • Korálky, kamínky s otvorem a různé ozdobné prvky
  • Nůžky
  • Lepidlo (sekundové gelové nebo lepidlo na tkaniny)
  • Zapínání (volitelné)

Postup:

  1. Příprava elastomeru: Délka elastomeru by měla odpovídat obvodu zápěstí, krku nebo prstu + přidejte 17 cm navíc. Přídavné centimetry slouží k lepšímu zakončení.

  2. Navlékání korálků: Jeden konec elastomeru zauzlujte, aby vám korálky nespadly. Poté začněte navlékat korálky a ozdobné prvky podle své fantazie.

  3. Zakončení bez zapínání: Jakmile máte navlečený požadovaný obvod, svážete oba konce elastomeru k sobě. Uzlík zakápněte lepidlem a nechte zaschnout. Uzlíček následně schovejte do korálku.

  4. Zakončení se zapínáním: Pokud používáte zapínání, začněte tím, že jednu stranu elastomeru upevníte do zapínání a uzlík zakápnete lepidlem. Po navlečení korálků upevněte druhou část zapínání, opět zakápněte lepidlem a uzlíček schovejte do zapínání.

Existuje mnoho možností, jak si svůj šperk ozdobit a přizpůsobit. Hraní si s korálky a vytváření vlastních šperků je skvělý způsob, jak trávit čas kreativně a zábavně.

Tak nyní jen do toho... kdo si hraje, ten nezlobí.

 

Vaše

 

agleia